AKÜ'DE ICETAS 2024 KONFERANSI BAŞLADI
7. Uluslararası Mühendislik Teknolojisi ve Uygulamalı Bilimler Kongresi (ICETAS 2024) Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde yapılan oturumla başladı.
AKÜ’DE ICETAS 2024 KONFERANSI BAŞLADI
7. Uluslararası Mühendislik Teknolojisi ve Uygulamalı Bilimler Kongresi (ICETAS 2024) Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde yapılan oturumla başladı.
Konferansa; Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Ünal ve Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Atar katılım sağladı.
Konferans kapsamında; Mühendislik Teknolojisi ve Uygulamalı Bilimlerin tüm yönlerinde yeni araştırma sonuçlarının sunulmasına katkıda bulunmayı amaçlarken, önde gelen akademik bilim insanlarını, araştırmacıları ve araştırma bilim insanlarını bir araya getirerek Mühendislik Teknolojisi ve Uygulamalı Bilimlerin tüm yönleri hakkında deneyimlerini ve araştırma sonuçlarını paylaşmayı hedefliyor. Ayrıca bilim insanları, mühendisler ve uygulayıcıların Mühendislik Teknolojisi ve Uygulamalı Bilimlerin tüm alanlarında en son araştırma sonuçlarını, fikirlerini, gelişmelerini ve uygulamalarını sunmaları için birinci sınıf disiplinler arası forum sağlanıyor.
“BÜYÜK GURUR DUYUYORUM”
Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol konuşmasında ICETAS’ın hem Afyon Kocatepe Üniversitesi hem de Teknoloji Fakültesi adına uluslararası bir marka değeri olduğuna vurgu yaparak;
“7 yıl önce temelleri atılan bu konferansın isim babası olarak ICETAS hem üniversitemizin hem fakültemizin adına uluslararası bir marka değeri yaratmış olmasından büyük gurur duyuyorum. Konferansımız bu yıl aralarında Amerika Birleşik Devletleri, Polonya, Romanya, Gürcistan, Umman, Bulgaristan, Arnavutluk, Japonya ve Hindistan tabiki Türkiye bulunduğu on farklı ülkenin katılımıyla gerçekleşiyor. Katılımcılarımıza bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaştıkları için şükranlarımı sunuyorum. Bu yılki konferans programımız da toplamda kırka yakın bildiri sunulacak. Sunumlar iki farklı salonda hem çevrimiçi hem de yüz yüze formatlarla gerçekleşecektir. Bu çalışmaların bilime ve ülke ekonomimize anlamlı katkılar sağlayacağından hiç şüphem yok. Değerli katılımcılar bu konferansımız da; bilişim teknolojileri, meteoroloji ve malzeme bilimi, savunma sanayi, kimya, ziraat, spor gibi disiplinlerdeki yenilikler ele alınacak. İnanıyorum ki burada yapılacak tartışmalar üniversitelerimize, sektöre ve topluma önemli katkılar sağlayacaktır. Bu vesileyle başta üniversitemiz rektörlüğü ve üniversite yönetimimiz olmak üzere desteklerini esirgemeyen tüm kuruluşlara ve kongre organizasyonu ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Son olarak kongremizin mutfağında görev alan çekirdek kadroya özel bir teşekkür etmek istiyorum. Hepinize katılımlarınız için tekrar teşekkür eder verimli bir konferans geçirmenizi diliyorum, saygılarımla.” Diye konuştu.
“GELECEĞİN İNŞASINI KATKIDA BULUNMAK BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR ONURDUR”
Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş konuşmasında 2016 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesinde başlayan serüvenin tüm ülkelere de yayıldığı ifade ederek; “Dünyanın ve ülkemizin dört bir yanından gelen değerli bilim insanları, araştırmacılar ve sektör temsilcileri ile bir arada bulunmaktan ve bu güzel etkinliğe üniversite olarak ev sahipliği yapmaktan duyduğum memnuniyeti ifade eder sizleri saygıyla selamlarım. Değerli konuklar, bu prestijli organizasyona ev sahipliği yaparak, mühendislik ve uygulamalı bilimler alanında bilgi paylaşımını teşvik etmek, yenilikçi yaklaşımları desteklemek ve bilimin ışığında geleceğin inşasını katkıda bulunmak bizim için büyük bir onurdur, üniversitenin temel bir misyonudur. Yedincisini üniversitemizde gerçekleştirdiğimiz konferans serisi, mühendislik teknolojileri ve uygulamalı bilimler alanında uluslararası bilimsel iş birliğini teşvik eden, yıllar içinde saygın bir gelenek haline gelmiş bir platformdur. 2016 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesinde başlayan bu serüven; Romanya'dan Kuzey Makedonya'ya, Ukrayna'dan Bosna Hersek ve Arnavutluğa kadar genişleyerek farklı ülkelerde bilimin sınırlarını aşan bir köprü görevi görmüştür. Bu yılda konferansta Amerika, Japonya, Hindistan, Romanya, Polonya, Umman ve Gürcistan'dan alanında uzman bilim insanlarını konuk ediyoruz . Bu yılki bildir konuları arasında meteoroloji ve malzeme, elektrik-elektronik, endüstri 4.0, makine mühendisliği, askeri ve sivil havacılık ve spor'un yanında çağımızın en çok gündeminde olan yapay zeka, derin öğrenme ve makine öğrenmesi gibi konular yer alıyor. Değerli katılımcılar bu yılki konferans mühendislik ve uygulamalı bilimlerin farklı disiplinler arasında nasıl bir köprü görevi göreceğini somut örneklerle ortaya koyacaktır. Yapılacak oturumlar, poster sunumları ve atölye çalışmaları bilgi paylaşımının yanısıra inovatik düşüncelerinde ortaya çıkmasına da olanak tanıyacaktır. Ayrıca genç araştırmacılar için oluşturulan platformlar onların seslerini duyurması ve bilim dünyasında yerlerini alması açısından büyük önem taşımaktadır. Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak bizler, bilimin evrensel ilkesine katkıda bulunmayı temel bir misyon olarak benimsiyoruz. Her an her hafta benzerlerini gerçekleştirdiğimiz bu gibi etkinlikler, ifade ettiğim misyonun somut bir yansımasıdır. İnancım odur ki bu konferans yalnızca günümüz için değil aynı zamanda geleceğimiz için de bir kilometre taşı olacaktır. Bu vesileyle bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen organizasyon komitesine ve değerli desteklerini esirgemeyen sponsorlarımız ile işbirliği yaptığımız kurumlara teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Ayrıca konferansa katılarak çalışmalarıyla bilgilerini paylaşan ve bilimsel bilgi birikimine katkı sağlayan değerli bilim insanlarına en içten şükranlarımı sunuyorum. Sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum." Dedi.
“7 YILDIR DEVAM ETMESİ KAYDA DEĞER”
Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir konuşmasında organizasyonun yedi senedir üst üste gerçekleştirilmesinin önemli olduğuna değinerek; "Afyon Kocatepe Üniversitemizde teknoloji fakültemizde başlayan ve bu sene yedincisini gerçekleştirdiğimiz bu kongre, sürdürülebilir olması açısından çok önemlidir. Bir organizasyonun yedi senedir ve yedi defadır üst üste gerçekleştirilmesini sağlamak çok önemlidir. " ifadelerine yer verdi.
“TÜBİTAK DESTEKLİ PROJELERİN DEVAMI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Atar İlk defa Teknoloji Fakülteleri öğrencilerinin bitirme tezleri uluslararası bir düzeyde olduğuna vurgu yaparak; "İlk defa Teknoloji Fakülteleri öğrenciye bitirme tezleri projeleri kapsamında uluslararası bir düzeyde öğrenciler burada. Bu konferans ile öğrencilerin TÜBİTAK destekli projelerini burada uluslararası alanda sürdürmeleri çok önemlidir." Diye konuştu.
>>Hüseyin ER – Servet Uğurlu