ÖĞRENCİ VE AKADEMİSYENLER GENÇLİK POLİTİKA BELGESİ VİZYON ÇALIŞTAYINA KATILDI
AFSÜ öğrencileri ve akademisyenleri Türkiye genelinde sürdürülen Gençlik Politika Belgesi Vizyon Çalıştaylarının, Afyonkarahisar oturumuna katıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı organizasyonuyla AKÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde yoğun bir katılımla düzenlenen etkinlik, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Fatih Topuz, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda gencin paydaşlığında tamamlandı.
Çalıştayda AFSÜ’den Doç. Dr. Ayşe Ertekin ve Doç. Dr. Özlem Tuna; Dr. Öğr. Üyesi Jale Akgöl, Dr. Öğr. Üyesi Enver Samet Özkal, Dr. Öğr. Üyesi Kevser Pamuk, Dr. Öğr. Üyesi Aycan Baş, Dr. Öğr. Üyesi Betül Oruçoğlu, Öğr. Gör. Ömer Faruk Akbulut, Öğr. Gör. Beyza Yavuz ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanımız Filiz Özden Yılmaz moderatör olarak görev aldı.
Hemşirelik, Paramedik, AFSA Spor, Sağlık Yönetimi, FTR, Beslenme ve Diyetetik, Kalite, Kariyer Girişimcilik, Sinema, GençKızılay, Paramedik, Müzik, Eczacılık, Dans, Genç, Yaşlı ve Engelli, İlk Yardım ve Arama Kurtarma kulüp ve topluluklarına üye öğrencilerimizin katıldığı etkinlikte, kulüp ve topluluk danışmanları Doç. Dr. Bülent Kırkan, Doç. Dr. Ersin Demir, Dr. Öğr. Üyesi Ayşen Mert, Dr. Öğr. Üyesi Emine Sarman, Dr. Öğr. Üyesi Ekrem Murat Gönülalan, Öğr. Gör. Nurhan Kamber Aytuğ, Öğr. Gör. Kamuran Çalış İbiş ve Öğr. Gör. İsmet Ekmekci de mentör olarak katkı sağladı.
Etkinliğin üniversite öğrencilerinin fikirlerini dile getirme fırsatı sunması bakımından son derece yararlı olduğunu belirten AFSÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Filiz Özden Yılmaz şunları söyledi: “Akademisyenlerimiz alanları ile ilişkili oturumlarda yöneticilik yaparak, öğrencilerimizse ilgi duydukları alanlardaki oturumlarda görüş ve önerilerini ifade ederek çalıştaya aktif biçimde katılım sağladı. Paydaşı olmaktan memnuniyet duyduğumuz ve Afyonkarahisar’da olduğu gibi Türkiye’nin bütün illerinde yapılan vizyon çalıştaylarında ortaya çıkan fikirlerin, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında gençlik politikalarının şekillenmesine değerli bir kaynak oluşturacağına inanıyoruz.”
Katılımcıların Türkiye’nin geleceğine yön verecek gençlik politikalarına dair fikirlerini paylaştığı ve çözüm önerilerini sunduğu etkinlikte; afet yönetimi, bilim ve teknoloji, istihdam ve girişim, bağımlılık, obezite ve hareketsizlikle mücadele, çevre ve iklim, eğitimde fırsat eşitliği, gençlik sağlığı, sivil toplum kuruluşlarının gençlik çalışmaları gibi farklı alanlarda, 11 politika başlığı masaya yatırıldı.
Elde edilen verilerin Türkiye’nin gençlik politikaları için önemli bir referans kaynağı olacağı değerlendirilen çalıştaya yükseköğretim ve orta öğretim düzeyinde gençlerin yanı sıra kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile eğitimciler, yerel yöneticiler ve özel sektör temsilcileri de ilgi gösterdi.
YASİN AY